Tirsdag, Mars 6, 2018

Nytt år - nytt styre og nye muligheter! 
 
 
26 februar ble det avholdt årsmøte i Motangenkomiteen. Fremtidsutsiktene til Motangen har vært svært usikker, men på grunn av Blaker Amcar klubb vil driften på Motangen fortsette også i 2018 og forhåpentligvis lenger. 
 
Representanter fra klubben har sagt seg villig til å sitte i styret i Motangenkomiteen og erstatter de som gikk ut av styret. Leder i både Amcar klubben og i styret i Motangenkomiteen, Jan Tore Andresen har sendt en søknad til kommunen om å få bevilget penger for å kunne dekke lånet komiteen har. Om dette blir dekket vil det sikre muligheten til å drive Motangen en del år fremover i tid også. Dette vil bli avgjort på neste kommunestyremøte i April.
 
I årene som har gått har komiteen hatt en innsamlingsaksjon blant Blaker innbyggere og lokale bedrifter for å gjøre et forsøk på å samle inn penger til et nytt bygg. Vi har hele tiden sagt at disse pengene ...

full


publisert av motangen  06.03.18 22:32Tirsdag, Februar 6, 2018

Årsmøte 
Vi inviterer til årsmøte på Bruvollen i peisestua kl 18.00 26.02.2018.
 
Det vil bli informert om Motangens fremtid og det vil komme på plass et helt nytt styre på bakgrunn av dette.
 
Vi håper derfor at alle som har en interesse for plassen dukker opp på møte.
 
Det vil bli servert pizza, mineralvann og kaffe.
 
Saker må sendes til styret innen 12.02.18 på motangenblaker@gmail.com
 
Vell møtt!
Styret


publisert av motangen  06.02.18 22:38Tirsdag, Februar 6, 2018

Motangens fremtid 

 

 

 

Hei alle sammen!

 

Nå er det lenge siden det har kommet en oppdatering fra oss. Som flere av dere sikkert har fått med dere har det vært en usikker fremtid for Motangen. Komiteen har jobbet iherdig med å samle inn nok penger til et nytt bygg. Dette har vært motivasjonen til komiteen for å fortsette arbeidet, men nå som fristen fra kommunen sin side har gått ut må vi ta en beslutning. Beslutningen er slik at flere av medlemmene i styret i Motangen komiteen ønsker å gi seg, derfor vil det bli dannet et nytt styre. Dette er det Blaker Amcar som har tatt initiativ til, og vi takker dem så ydmykt for at de ønsker å ta opp tråden. Det er noe usikker om hvor fremtiden til Motangen er fremdeles, men de vil i første omgang drifte plassen det kommende året om de får av årsmøtet.

 

Årsmøtet i Motangenkomiteen ...


full


publisert av motangen  06.02.18 22:21Tirsdag, Februar 28, 2017

Årsmøte i Motangenkomitten
 
 
Vi inviterer til årsmøte i Motangenkomiteen 2.mars 2017 i peisstua på Bruvollen.
 
Dette kan være vårt siste årsmøte ettersom vi ikke veit hvilken fremtid vi går i møte. Om et år trekker Sørum kommune tilbake de pengene vi har fått bevilget til det nye bygget. Det vil si at vi i løpet av dette året må jobbe for å få samlet inn nok penger til å starte byggingen av det nye bygget slik at Motangen har en fremtid i møte. 
 
Bidra med å møt opp på årsmøtet og gi oss gode ideer til vårt videre arbeid.
 
- Motangenkomiteen 


publisert av motangen  28.02.17 14:28Mandag, Juli 4, 2016

Barnas dag 2016 

 

 

Barnas dag er vel overstått og vi i komiteen er utrolig fornøyd med arrangementet! Håper de som tok turen hadde det like gøy som vi. Vi må få takke alle gjestene våres, frivillige og sponsorer.

Takk til Blaker bondelag for at de stilte opp med dyr og hjelp under arrangementet, takk til Blaker bygdekvinnelag for at de holdt kiosken i drift, takk til Blaker travselskap for lånet av travbanen som parkeringsplass og for at de stilte opp som parkeringsvakter. Tusen takk til Blaker IL som stilte opp med ulike aktiviteter, en stor takk til Blaker skytterlag som stilte opp med børser og anlegg for å skyte og som frivillige som bidro til flott aktivitet til store og små. Takk til Sørum hundeklubb for at de ville komme og glede oss med de firbeinte. Tusen takk til Heiås aktivitets gård fra Gan som tok med seg både kaniner, geitekillinger, ...


full


publisert av motangen  04.07.16 18:51Lørdag, Juni 11, 2016

Vi trenger din støtte! For en tid tilbake gikk vi ut i sosiale medier og lokale medier om at vi trenger nå hjelp til å realisere et nytt bygg på Motangen for å sikre fremtiden. Kommunen skremmer oss med å trekke tilbake de pengene de har bevilget oss om vi ikke klarer å bygge noe i nær fremtid. 
Du kan lese mer om dette her. 
 
Her kommer en oppdatering på hvordan innsamlingsaksjonen går i form av et diagram. 
 
 
Om bygget ikke skulle bli en realitet vil donasjonene bli returnert til giver. 


publisert av motangen  11.06.16 15:04Lørdag, Juni 11, 2016

Coupe Devils Bonanza
Den 24-26 juni blir det åttende Coupe Devils Rod & Kustom Bonanza holdt på Motangen.
Treffet er åpent for tradisjonelle hot rods og customs eldre enn 1965. Sving gjerne innom en tur for å se på bilene, eller bli med på festen på lørdagskvelden.

3 norske band med røtter i 1950 og 1960 tallet er i år booka inn til å spille på treffet.
Først ut er det lokale bandet Ponderosas, som spiller rockabilly inspirert outlaw music. Sonics tribute bandet Strychnine tar så over stafettpinnen før the Scumbugs fra Bergen har fått æren av å avslutte det hele med sin garage rock inspirerte insect riot rock and roll.
 
Det koster 50 kr for dagsbesøkende på lørdag. Helgepass med konserter er 250 kr.
Velkommen!
 
Sjekk ut arrangementet på facebook!  
publisert av motangen  11.06.16 14:19Lørdag, Mai 28, 2016

Blaker AmCar 
 
I morgen 29.mai arrangerer Blaker AmCar sin årlige utstilling av Amerikanske biler. Dette er utstilling nummer 31 i rekken, og som mange år før vil det bli muligheter til å se mange flotte muskelbiler fra landet over dammen. Enten om du kommer med bil eller som publikum er du hjertelig velkommen.
 
Bil m/sjåfør: 100kr
Voksen: 50kr
Barn: GRATIS
 
Portene er åpne fra 10.00 - 15.00
 
Det vil være aktiviteter for barn - kiosksalg - bilpremiering - loddsalg


publisert av motangen  28.05.16 14:19Mandag, April 18, 2016

Vi trenger hjelp av deg! 
 
I 2011 braste taket sammen på Motangen. Vi var så heldige at Blaker sparebank ga oss det store teltet i gave slik at vi kunne fortsette med utleie av Motangen. 
 
Forsikringselskapet vårt ville ikke utbetale ei eneste krone, og vi hadde ingen egenkapital til å bygge nytt bygg. Siden den gangen har vi jobbet for å bygge nytt bygg på Motangen. 
 
Kommunen har bevilget 450 000 kr itillegg til å gi oss momsrefusjon under byggingen, dette hjelper oss et stykke på vei. Bygget er kostnadsberegnet til å koste 3 000 000 kr. Vi søker etter penger igjennom fond og legater, men vi havner dessverre imellom to stoler i de aller fleste tilfellene. 
 
For en stund tilbake fikk vi en telefon fra kommunen om at de ønsket å ta tilbake de pengene vi hadde fått bevilget om det ikke skjedde noe snart. Vi har derfor etterspurt en frist på to år. Får vi ikke ...

full


publisert av motangen  18.04.16 20:06Søndag, April 10, 2016

Vårdugnad - 2016../innovaeditor/assets/Dugnad_2016_vår/16.JPG
I går 09.april holdt vi den årlige vår dugnaden. Dette arrangementet er veldig viktig for Motangen, fordi det er nemlig da plassen blir klargjort for sesongen. Det store teltet blir satt opp, hele området blir raket for løv, bygningene får en skikkelig hovedrengjøring itillegg plukker vi søppel og gjør annet forefallent arbeid. 
 
Alt dette arbeidet gjøres av frivillige! Vi i Motangenkomiteen må få lov til å takke alle som stiller opp for oss slik at vi kan få drifte plassen videre og vise frem denne flotte, og litt andreledes kulturarenaen. 
 
Tusen takk til alle i komiteen, Blaker AmCar, Blaker bondelag, Blaker bygdekvinnelag og frivillige for en flott innsats.
 
Som hør og bør ble det servert rikelig av mat, hjemmelaget lapskaus, kaker, kaffe og brus. Vi hadde en strålende flott dag, med akkurat passe arbeidstemperatur og sola kom frem på slutten av dagen.
 
Gå til "galleri" for å se bilder av dugnaden.  


publisert av motangen  10.04.16 12:33